Brunt i mitten

Inför valet 2010 kommer vi ha att välja på en Röd-Grön-röra, i form av Mona, Maria, Peter och Lars. Där planlös socialism möter planekonomisk miljöpolitik som gärna sätter vår välfärd på spel och dessa båda skall sedan samsas med gamla kommunister, som för visso bytt titel men ändå inte ändrat ståndpunkt. Resultatet kan inte bli mycket annat än skitbrunt.

Eller en rödgrön röra bestående av Kamrat Reinfeldt och det nya arbetarpartiet, före detta liberala och frihetliga Centerpartiet, allt vilande på små blåa moln i form av Folkpartiet, nu utan Mark Klamberg, men med ny bard och så Kd. Kanske bättre i vissa frågor, men också modigare än sossarna någonsin varit i arbetet med att montera ned rättsstaten. Även här blir summan en brun sörja, om än dekorerad med blå dunster.

Eller så får vi acceptera en nattsvart framtid. För inte heller här kommer vi att i förväg få veta vad som levereras efter valet.

För även om pirater är coola och snygga, så lever de inte efter landets lagar, utan efter sin egen hederskodex och den omfattar bara pirater och deras vänner. I det här fallet innebärandes att ingenting annat än deras utvalda frågor kommer att priorieras, allt annat blir förhandlingsvaluta. Må vara att jag tycker att immaterialrätten med där till följande integritetsfrågor är ytterst viktiga, men det är även utrikespolitiken, sjuk- och hälsovård, företagande och mycket annat.

Skägget i brevlådan någon?
Känns det som att få lavemang och en dåligt genomförd brasiliansk vaxning samtidigt?

Fy fan 2010 blir inte ett roligt val. Ställer Fi upp kanske jag skall rösta på dem, bara för att chocka omgivningen. Kommunistfeminsiter. Sweet…


Intressant.se
Bloggar.se , , , ,

7 Comments

  1. Lars-Erick 09/12 2008 Reply
  2. Dexion 09/12 2008 Reply
  3. LAKE 09/12 2008 Reply
  4. Dexion 09/12 2008 Reply
  5. Jörgen L 09/12 2008 Reply

Lämna en kommentar

MediaCreeper Creeper