Internet ned och försäljningen upp?

IFPI talar inte helt utan lyckligt darr på rösten att internettrafiken sjönk med 30% igår när IPRED infördes igår. Alltså har man haft rätt i att internet till stor del handlar om olaglig fildelning.

Men i så fall så steg försäljningen med 30% igår också?

För den som kika på hur internetanvändandet förändrats i andra länder som infört motsvarande lagar, så sjönk det först, men gick sedan tillbaka till gamla nivåer. Det är ju många nu som måste skaffa anonymiseringstjänster och lära sig hur de fungerar. Inte minst pedofiler och kriminella.

Ponerar man att internet inte främst är ett tillhåll för skumma typer, utan en fantastiskt socialt forum som skapar välstånd, så kan man ju fundera över om en 30% minskning är någontning att jubla över. Även om den är kortvarig. PM Nilsson resonerar klokt.

Värt att noteras är att lagen inte skall gälla retroaktivt, men att datainspektionen gett IFPI undantag och därmed möjlighet att lista IP-nummer sedan två år. Nu återstår att se hur domstolarna skall hantera det. Det är ju inte svårt att skaffa information när man under två år dokumenterat var man skall söka…

Men det förutsätter förstås att någon granskar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

One Response

  1. Lasse 02/4 2009 Reply

Lämna en kommentar

MediaCreeper Creeper