Världen som vi känner den …

Kan vara över. En man står inför rätta för att ha länkat till ett sportevenemang på TV.
Sportkanalen skickade ut opersonliga länkar till sina kunder, varav en kom på avvägar. Redan Piratebay-målet riktade in sig på länkandet (för det var allt de gjorde, toppat med en sökfunktion). Avkunnas fällande dom i sport-målet så försöker landets tingsrätter att stänga ned internet.

Nu tror jag inte att det kommer att bli den slutliga domen, men det skrämmer en del att människor inte inser vad deras krav har för konsekvenser.

Hade samma repressiva mentalitet rått när böckerna kom så hade vi än idag suttit med grottmålningar. Vare sig munkarnas boktecknande eller senare Guthenberg hade vi vetat någonting om idag.

Hela historien är lite som om någon upptäckte att arrangören inte satt upp stängsel runt idrottsarenan, vilket skapar insyn på plan och ställer sig utanför arenan och tittar på matchen samt sms:ar sina vänner om var han är.

Men nu är det inte bara upphovsrättsindustrin och TV som löper länklinan ut. GBs juridiska personal måtte ha ätit för mycket glass och för lite fisk, för på deras hemsida hittade MMK förbud att länka till dem.

Sportlänkning:

Glasslänkning:

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

MediaCreeper Creeper