S, m och Sd – under gemensam flagg

Idag utvisas en 91-årig kvinna till Ukraina.

Hon är senildement, synskadad och har ingen familj kvar i Ukraina – hennes familj finns i Sverige. Hennes läkare motsätter sig utvisningen, men migrationsverket lutar sig mot en så kallad förtroendeläkare som stöder utvisningsbeslutet.

”Fram till 1997 kunde äldre personer, vars sista anhöriga (t.ex. barn) bodde i Sverige få uppehållstillstånd här. Moderaterna och Socialdemokraterna gick ihop gemensamt, i den utlänningslag som antogs då, och tog bort denna möjlighet (den s.k. sista länken). Syftet var att begränsa anhöriginvandringen.”

Jag mår fysiskt illa.

Ni som medverkade till beslutet – skäms!
Ni som sitter med lagstiftningsmakt och inte förändrat detta – skäms!
Ni som inte driver på era politiker i de frågor som handlar om människors liv – men har mage att dividera om vem som står bredvid vem i en debatt – skäms!

Moderat, socialdemokrat eller sverigedemokrat kan uppriktigt sagt gå på precis ett ut. När det kommer till kritan så kan man vare sig leva på gamla lagrar, eller straffas för historia. Det är vad man gör varje dag som avgör vem man är.

Som en bekant uttryckte det på Facebook : ” Undrar om det bjöds på tårta i Migrationsverket i eftermiddags när de vunnit i domstolen och den 91-åriga tanten kastas ut ur landet. Eller om de spar
till champagnefrukosten i morgon.”

Sverige 2011.

Så är våra politiker.
Så är våra myndighetsföreträdare och
så är vårt förtroende för båda grupper.

Jag skäms.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , ,

MediaCreeper Creeper