091201 Klockorna står still

Idag upphörde den svenska posthemligheten formellt.

Idag träder beslutet om att koppla in all internettrafik via FRA i kraft.

Alla kommer inte avlyssnas, men det är svårt att bedöma vem som blir det med rådande regelverk. Resultatet: människor som håller tand för tunga. Tystnad. Fegehet. Rädsla och ökad statsmakt.

Vi har det ändå rätt bra i Sverige. Avsevärt mycket värre kan det blir för dem i mindre fridsamma länder som får sina  samtal eller kontakter spårade i Sverige och där informationen sedan säljs till vederbörandes hemland.

Som, så vitt jag vet, enda myndighet har FRA fått rätt att lista människor enligt precis de kriterier som vi vanligtvis förbjuder staten och andra att lista människor enligt – sexuell läggning, politiska och religiösa åsikter.

Det är en mörk dag i Sveriges historia, ett beslut vars mentalitet sträcker sig tillbaka några hundra år i tiden. Innan demokrati, medborgerliga rättigheter och integritet var värden att värna – tiden för despoti – ibland upplyst, ibland inte.

Skulle riksdagshuset tillsammans med Rosenbad stå i lågor så skulle jag fundera noga innan jag ens spottade på brasorna. Det är ju många som tycker att det vore tråkigt om riksdashuset och Rosenbad och dess innehåll brann ned. Men det beror helt enkelt på att de inte vet vad de talar om, jag som sitter på den relevanta informationen (som är hemligstämplad) vet att sanningen är en helt annan. Det bästa för Sverige vore om både riskdag och regering brann ned, upp och bort och ni alla slutade diskutera händelsen. Titta inte ens på brasorna. Det här är obeskrivligt viktigt för min, hm, SVERIGES och EUs framtid!

Andra som bloggar om FRA:
>Joshen, Joshen igen, Joshen igen, Oskar Swartz, Oskar Swartz igen, Emma Opassande, KNNN_N, Mina Moderata Karameller, Mark Klamberg, Klamberg 2, Klamberg 3, Henrik Alexandersson, Hundratusentals gonblick, Carl Johan Rehbinder, Sagor från Livbåten, Falkvinge, LAKE, Lake 2Scaber Nestor, Farmor Gun, Mina Moderata, Deeped.

Upprop: Telia ta FRA-lagen till domstol!
Annarkia, Scaber Nestor, Sossar mot Storebror, Den Nya Medborgarrttsrrelsen, Archangel, Darkangel och Mumma, Signerat Kjellberg, Den digitala parkbnken, Sagor frn livbten, Piratpartisten, Thorlin, Sandrability, Bloggvrldsbloggen, Aspiebloggen, Farmorgun, Pesptraktelser, Humblebee.net, JensO, Beelzebjrn, Rd Libertarian, Calandrella, ProjO, Christian Engstrm, Webhackande, Liberal & Lngsint, Osmidigt, Solid Block of Ise, Johan Ronstrm, Personlig Utveckling?, Bandhunden Skller, Infallsvinkel, Hearts of Joy, Primarys Blog, Alliansupproret, Integritet & frihet, Tieowbeijas, The Pheleroxian Blog, Mattias Bjrnemalm, Skivad Lime, OlofB, OlofB, OlofB, Enligt min Humla, Daniel och de sm tomtarna, hannes2peer, Beelzebjrn
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 comments for “091201 Klockorna står still

 1. 01/12 2009 at 15:28

  Är det din arm som har et sorgeband? I så fall borde du aksnek börja leta efter ett lokalt solarium, D-vitaminbrist är inte så nyttigt. ;-P

  (Sorry, kunde inte låta bli, trots att det är idag…)

 2. 02/12 2009 at 13:15

  Nej, jag föredrar andra markeringar än band :) och så har man bandet på rocken, så då var det snarast ärmens färg va?

  • 02/12 2009 at 14:00

   Går inte du runt i t-shirt hela vintern? Ja se veka Linköpingsbor…

   ;-)

   • 03/12 2009 at 12:18

    Jag går inte runt i t-shirt punkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *